Even voorstellen

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 04-10-2023

Hé hallo!

Mijn naam is Anuschka Batenburg-Krijger. Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen. Mogelijk ken je mij al en ben je hier terecht gekomen via facebook of Instagram. Zo niet dan vind ik het des te leuker dat je mij gevonden hebt! Op deze pagina vind je wat meer achtergrond informatie over mij persoonlijk.

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Uiteindelijk heb ik hier de eerste twintig jaar van mijn leven gewoond. Inmiddels ben ik nu 32 lentes jong en woon ik in Dordrecht.

               

ongeveer 8 maanden                        1 jaar                              1,5-2 jaar

         

6 jaar                              9 jaar                               11 jaar

Ik groeide op als rustig en gevoelig meisje, zonder broertjes of zusjes. Ik speelde veel buiten maar ook binnen vermaakte ik mij prima. Ik tekende en knutselde veel en graag. Wij hadden toen ik klein was een Golden retriever en twee katten. Ook verschillende cavia's en konijnen hebben de revue gepasseerd. Ik ben dus opgegroeid met dieren om mij heen en kan mij eigenlijk geen leven zonder meer voorstellen.

Toen ik 11 was gingen mijn ouders scheiden en met 12 jaar oud ging ik bij mijn vader wonen. Ik ging datzelfde jaar naar de middelbare school. Ik ging naar het Caland Lyceum. Daar heb ik op mijn 17e mijn HAVO diploma in ontvangst mogen nemen.

    

Eerst klas (12 jaar)       Vijfde klas (17 jaar)

 

Na de HAVO heb ik kort een vervolgstudie gedaan. De opleiding paste inhoudelijk niet goed bij mij en lag onder mijn niveau. Na het afbreken van de opleiding in 2008, ben ik bij Bart Smit komen te werken.
In 2010 heb ik via het werk een interne opleiding gedaan en zo mijn diploma verkoopspecialist behaald. Het leuke van deze opleiding was, dat ik daar mijn man Jeffrey heb leren kennen. Wij hebben sinds 2 november 2010 een relatie en sinds 10 oktober 2020 zijn wij getrouwd.

      

2011                                        2016                             2020

Jeffrey komt uit Papendrecht en in 2011 ben ik bij hem gaan wonen en heb ik Amsterdam verlaten. Ik heb mij bij Bart Smit toen laten overplaatsen naar een filiaal in Rotterdam.

Ondertussen werken wij beiden al lang niet meer bij Bart Smit, en bestaat het bedrijf niet eens meer. Ik heb acht jaar voor Bart Smit gewerkt en ben in 2016 zelf weggegaan nog voordat alles overging naar Intertoys.

In 2014 ben ik een thuisstudie gestart voor onderwijsassistent. De opleiding heb ik in de zomer van 2017 afgerond.

Na een lange zoektocht en een aantal verschillende andere banen, ben ik nu sinds november 2022 werkzaam als onderwijsassistent in Dordrecht.

Na 11 jaar lang in Papendrecht te hebben gewoond, zijn wij begin 2022 verhuisd naar Dordrecht, waar wij een groter huis hebben gekocht.


Creatief...

2022

Al mijn hele leven ben ik gek geweest op creatieve activiteiten. Tekenen, verven en knutselen waren dan ook mijn favoriete bezigheden. (naast buiten spelen, met poppen of barbie's spelen, Lego huisjes bouwen of tv kijken.) Mijn tekenkunsten waren altijd al net iets beter dan die van mijn leeftijdsgenootjes. Het is echter pas sinds de laatste jaren dat er een sterke verbetering te zien is in mijn werken. Dit komt mede dankzij social media. Op Instagram (waar je mij ook kunt volgen) zijn er zo veel mensen te vinden die nog veel beter zijn in tekenen dan ik. Hier haal ik veel tips en inspiratie vandaan. Daardoor ben ik de laatste jaren meer gaan proberen, en heb ik meer technieken en materialen ontdekt. Mijn geduld is ook verbeterd, ik ben erachter (hoe logisch het ook klinkt) dat ik meerdere dagen over een tekening mag doen en dat het resultaat dan veel mooier wordt. Vroeger wilde ik een tekening altijd dezelfde dag nog af hebben. Nu richt ik mij meer op de details en het eindresultaat. Als je in mijn portfolio kijkt dan kun je de verbetering door de jaren zien.

Recentelijk ben ik wel gaan beseffen dat ik tegenwoordig alleen nog maar resultaatgericht teken en dat ik eigenlijk weer wat meer vanuit mijzelf wil gaan tekenen. Vrije expressie noemen we dat. Ik ben dat in de loop der jaren een beetje kwijtgeraakt denk ik.

Wat ik al sinds mijn 8e kan, is breien en haken. Ik ben daarin heel simpel begonnen met lapjes en sjaals. De laatste jaren heb ik dat ook uitgebreid. Mede dankzij Youtube heb ik mezelf meerdere steken aangeleerd, zowel bij haken als breien, en kan ik nu best mooie creaties uit mijn pennen en naalden toveren.

In oktober 2022 heb ik mijn eerste kinderboek uitgegeven. 'Prikkel is nieuw in het bos.' Het gaat over een egeltje en je vind er meer over op de pagina 'Kinderboeken.'


Weetjes over mij:

Ik...

 • ...ben een autodidact. Bijna alles heb ik mijzelf aangeleerd en google is mijn beste vriend. Ik heb nooit ergens les in gehad.
 • ...leer snel, zeker als het mij interesseert.
 • ...kan in spiegelbeeld schrijven.
 • ...ben hoog sensitief (nee niet zweverig, gewoon erg gevoelig... voor alles.)
 • ...ben een introvert maar kan bij de juiste personen ook wel eens extravert zijn.
 • ...ben open-minded.
 • ...hou van zingen, maar doe dit nooit in het bijzijn van anderen.
 • ...ben in 2005 gediagnosticeerd met Colitis Ulcerosa, een chronische darmziekte.
 • ...zou het liefste een vrijstaande boerderij hebben met veel grond en veel dieren, maar dan moet ik eerst de loterij winnen.
 • ...heb zes katten en twee konijnen.
 • ...heb geen rijbewijs en ga deze ook niet halen.
 • ...word vaak veel jonger geschat dan ik ben.
 • ...heb een hekel aan strijken.
 • ...houd van de natuur.
 • ...houd niet van spinnen.
 • ...ben een Disney fan.
 • ...ben een Harry Potter fan.
 • ...vind het leuk om Engelse boeken te lezen.
 • ...houd van de kleur roze.
 • ...kan genieten van elk seizoen en elk weertype, behalve van temperaturen boven de 25°C.
 • ...houd eigenlijk gewoon niet van de zomer.
 • ...heb een zeer uiteenlopende muzieksmaak, geheel afhankelijk van mijn stemming.
 • ...ben niet sportief en ook nooit geweest.
 • ...heb geen vaste kledingstijl.
 • ...ben niet in een hokje te plaatsen.

 

...denk dat je nu wel even genoeg weet over mij.

~Anuschka~

 

Eén gedachte over & ldquo; Even voorstellen & rdquo;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *