Kinderboekschrijfster

Een tijdje terug heb ik al eens een blog gewijd aan Prikkel, het egeltje uit mijn kinderboek "Prikkel is nieuw in het bos." Toen was ik nog bezig met het maken van de afbeeldingen bij het verhaal. Inmiddels zijn de afbeeldingen af en is alles door de uitgeverij beoordeeld. Ik heb een hele positieve beoordeling gehad. Ik kan deze alleen niet delen hier, omdat ik dan de inhoud en afloop van het verhaal zou verklappen.

Er moesten nog wel wat taalkundige dingetjes verbeterd worden in de tekst. Dit zat hem met name in de aanhalingstekens, wat verkeerd geplaatste punten en vergeten hoofdletters. Ik heb de tekst zelf al helemaal nagelopen en verbeterd, maar ik laat de tekst nog wel even voor de zekerheid door iemand anders nalopen en controleren. Wanneer dit gebeurd is, kan ik de definitieve tekst insturen naar de uitgeverij en dan gaan wij verder met het productieproces. De afdeling vormgeving en marketing gaan zich er over buigen en uiteindelijk zal daar dan een eindproduct uit komen rollen en kan het boek in de verkoop. Ik verwacht dat het boek nog wel voor december te koop is, maar een prijs of datum weet ik ook nog niet.

Ik heb Prikkel natuurlijk zelf verzonnen en getekend, maar ik heb hem nu ook in tastbare vorm gecreëerd. Ik heb een pluche Prikkel gehaakt, inclusief zijn rode rugzakje!

En daar stopt het niet. Het tweede verhaal over Prikkel heb ik ook net afgerond. "Prikkel viert Kerst." Dit is wel een langer verhaal dan het eerste en je raadt het al: het gaat over Prikkel die Kerst viert. 😉 Het verhaal is af, maar de tekeningen erbij moet ik nog aan beginnen. Zoals het verhaal nu is, moet ik 35 afbeeldingen erbij tekenen. Mocht ik toch nog iets veranderen in het verhaal, kunnen dat er natuurlijk iets meer of minder worden. 35 tekeningen maken kost best veel tijd. Ik verwacht ook niet dat ik dit in de komende weken voor elkaar krijg, om vervolgens het boek vóór deze Kerst nog op de markt te krijgen. Dan zou ik mijzelf onnodig veel druk opleggen. Daarom zie ik wel hoe het loopt en hoe snel het gaat. Kerst 2023 is wel haalbaar, het is dan ook nog veel verder weg maar ook een veel realistischer doel. Dus het tweede boek kunnen jullie pas volgend jaar verwachten, ondanks dat het al wel geschreven is. Nu eerst maar eens het eerste boek afronden en bestelbaar maken.

Groetjes van Prikkel.

Oh en mocht de site nu nog in het mintgroen zijn en een uur later kom je nog een keer terug, kijk dan niet gek op als alles opeens herfstkleurtjes heeft. Ik ga zo even met de kleuren spelen.

Anuschka Krijger

www.anuschkakrijger.nl

Creatieveling op meerdere vlakken.

2 gedachten over “Kinderboekschrijfster

Reacties zijn gesloten.